Snelle spinazie gehaktschotel

Nu er volop aanvoer van verse spinazie is, een recept van een eenvoudige en makkelijk te maken ovenschotel die kinderen ook erg waarderen. De verse spinazie wordt zo zacht dat hij niet gehakt hoeft te worden. Als je heel weinig tijd hebt vervang je de verse spinazie door diepvries. Voor 4 personen
1 kleine ui
500 g verse spinazie
1 eetlepel maïzena
scheutje melk
2 pakjes vega-balletjes (C1000, licht gekruid)
of 2 pakjes kant en klare vlees-gehaktballetjes (AH 158 g)
1 pakje gezeefde tomaten (ca. 375 ml)
100 g geraspte belegen kaas
zout en peper
zonnebloemolie Extra: een ovenschaal van ca. 2 liter inhoud Was de spinazie in ruim water en laat uitlekken in een vergiet.
Verwarm de oven voor tot 225ºC.
Vet de ovenschaal in.
Halveer eventueel de (vega)gehaktballetjes en verdeel ze over de bodem van de ovenschaal.
Pel en snipper de ui.
Verwarm een scheutje zonnebloemolie in een ruime kookpan of hapjespan en fruit de ui goudbruin.
Voeg de spinazie toe en laat deze al omscheppend slinken.
Bind het vrijgekomen vocht met de maïzena die in de melk is losgeroerd.
Maak op smaak met peper en zout en schep de spinazie in de ovenschaal op de balletjes.
Schenk de gezeefde tomaten over de spinazie.
Zet het gerecht in het midden van de voorverwarmde oven.
Na 15 minuten de schaal uit de oven nemen en rijkelijk met de kaas bestrooien.
Zet de schaal terug in de oven en laat in 10 minuten de kaas smelten en een licht kleurtje krijgen.
Serveer met gebakken of gekookte aardappelen of met gekookte rijst.
Wat tafelzuur, bijvoorbeeld selderie-salade (potje), zoet-zure paprika (potje) of zilveruitjes is er lekker fris bij. Hoofdgerecht voor 4 personen
Voorbereiden ca. 15 minuten
Bereiden in de oven ca. 25 minuten Tip
Je kunt eventueel een geperst teentje knoflook met het uitje meefruiten. Deze schotel nog sneller maken? Gebruik dan een pak diepvriesspinazie in deelblokjes (450 g). Je hoeft dan geen uitje te fruiten, maar verdeelt de blokjes gewoon over de (vega)gehaktballetjes. Handel verder als in het bovenstaande recept en je hebt in een half uurtje een heerlijke ovenschotel op tafel staan. Weetje
Spinazie wordt niet alleen maar als groente gegeten, maar ook als smakelijke kleurstof gebruikt. Vooral pasta’s zoals lasagne en de figuurtjes-pasta’s worden ermee gekleurd. Dit recept printen? Klik op het icoon hieronder.
Reageren? Klik op de rode emailbutton.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk