Snelheid op deel Galecopperbrug A12 verlaagd

Vanaf woensdag mogen automobilisten op de Galecopperbrug bij Nieuwegein op de snelweg A12 richting Den Haag maximaal 50 km/u rijden. Opnieuw wordt een deel van de brug gerenoveerd, zegt Rijkswaterstaat.

De brug over het Amsterdam-Rijnkanaal wordt versterkt en het is dit keer de buitenste rijbaan richting Den Haag waar auto’s langzaam moeten rijden. Tijdens de renovatie moeten trillingen door langsrijdend verkeer op de noordbrug tot een minimum worden beperkt.

De snelheidsverlaging wordt toegepast in twee fasen: van woensdag 19 augustus 21.00 uur tot zondag 23 augustus 06.00 uur en van donderdag 27 augustus 21.00 uur tot maandag 31 augustus 06.00 uur.

De brug moet worden gerenoveerd omdat er veel meer en zwaarder verkeer overheen rijdt dan in de jaren ’70 was voorzien, toen de brug werd gebouwd. Ook is de brug verhoogd vanwege de doorvaarhoogte voor schepen.

Tot nu toe werden andere rijbanen al verstevigd met hogesterktebeton. Vanaf eind september moet de brug weer volledig in gebruik zijn.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk