Slijm en raketten bouwen bij Media Makerspace in de bieb in Nieuwegein

In november zijn er verschillende leuke activiteiten voor jonge wetenschappers in de Media Makerspace van bibliotheek De tweede verdieping in de binnenstad van Nieuwegein. Zo kunnen kinderen van 6 tot en met 12 jaar op zaterdag 10 november aanstaande van 14.00 uur tot 16.00 uur allerlei proefjes doen in het Open Lab.

Zo gaan ze o.a. aan de slag met (eetbaar) slijm maken, het nabootsen van een vulkaanuitbarsting en het filmen van DIY-vlogs. Deelname is gratis. Iedereen die een zelfgemaakt product mee naar huis wil nemen, hoeft alleen de materiaalkosten te betalen (max. € 5,-).

Zin in meer verdieping? Kinderen van 9 tot en met 12 jaar kunnen ook meedoen aan #WorkshopWoensdag. Op woensdag 14, 21 en 28 november van 15.00 uur tot 17.00 uur leren ze experimenteren als een echte wetenschapper. Ze bouwen hun eigen raket en maken suikerkristallen. Deelname kost € 2,50 per middag voor leden en € 8,50 per middag voor niet-leden. Kinderen die aan alle drie de middagen meedoen ontvangen een diploma en kunnen gratis meedoen met een #WorkshopWoensdag-middag in december.

Aanmelden voor de activiteiten kan via actie@detweedeverdieping.nu onder vermelding van naam en de datum van de activiteit.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk