Schoonspringers Aquarijn verstevigen eerste positie bij de 6-kamp

Op zaterdag 2 maart werd in het Sloterparkbad in Amsterdam de derde wedstrijd van de 6-kamp gehouden. Zwemvereniging Aquarijn uit Nieuwegein nam deel met een volledige ploeg van acht springers.

In de E-groep (9 jaar en jonger) was er een sterk optreden van Joy Daalhuizen. Met een nieuw persoonlijk record (pr) sprong Joy zichzelf naar de gouden medaille. In deze groep maakte Yunah Hulkenberg haar debuut. Ze sprong een stabiele wedstrijd maar miste net het podium en werd 4de.

In de D-groep (10/11 jarigen) was er een goede 2de plaats voor Roos de Boer. Ze behaalde met 5 sprongen een nieuw pr. Jinte werd in deze serie 4de.

In de C-groep (12/13 jarigen) was er brons voor Lorine van Leeuwen. Ook bij Lorine lukte het om een nieuw pr te springen.

In de B+-groep (14 jaar en ouder) was er een bronzen medaille voor Metin Ardic. Sen Schoondermark, die zijn debuut maakte in deze groep behaalde een 4de plaats .

In de 5de serie, de serie voor springers in het bezit van het C-diploma, worden acht sprongen gemaakt. Oona Abbema had een goede dag en wist met 266 punten de concurrentie ver achter zich te laten. Ze behaalde een gouden medaille.

Aquarijn werd de dagwinnaar met 46 punten. Gevolgd door PSV uit Eindhoven en de Dolfijn uit Amsterdam. In het klassement, na drie wedstrijden, staat Zwemvereniging Aquarijn trots bovenaan met 124 punten. Op 7 april is de vierde wedstrijd, dan wordt er gesprongen in bij SBC Breda.