Schoonspringers Aquarijn springen goede 6-kamp wedstrijd

Afgelopen zaterdag 11 mei jl. werd in Eindhoven de vijfde wedstrijd van de landelijke 6-kamp Schoonspringen gehouden. Zwemvereniging Aquarijn uit Nieuwegein was vertegenwoordigd met een volledige ploeg van acht schoonspringers.

In de eerste serie (9 jaar en jonger) sprong Joy Daalhuizen zich naar een prima zilveren medaille. Minte Bos werd vijfde in deze categorie en behaalde hiermee ook punten voor het clubklassement.

In serie 2 (10/11 jarigen) was er een zilveren medaille voor Roos de Boer. Mika Grosze Nipper werd vierde. In serie 3 (12/13 jarigen) sprong Lorine van Leeuwen een goede wedstrijd en wist eveneens een zilveren medaille te behalen.

In serie 4 (14 jaar en ouder) sprong Metin Ardic zich naar een vijfde plaats. In serie 5 (8 sprongen) was er een bronzen medaille voor Richello Salm en Susanne Klooster werd vierde.

In het clubklassement behaalde de thuisclub PSV Eindhoven 36 punten. Aquarijn kwam op de tweede plaats met 32 punten en derde was SBC Breda met 28 punten. Aquarijn behoudt de leiding in het klassement met 200 punten. SBC staat tweede met 137 punten en PSV die nu 135 punten hebben staan op een derde plek in he klassement. Eind juni zal de laatste wedstrijd van dit seizoen worden gehouden. Deze vindt plaats in Amersfoort.