Repair Café Nieuwegein in teken van de tuin

Repareer samen met vaklui je eigen kapotte spulletjes. Dat kan weer op zaterdag 2 maart  aanstaande in het Milieu Educatie Centrum (MEC) aan de Geinoord 9 (tegenover de molen). Extra mankracht is er die dag voor het slijpen van al je gereedschap voor de tuin. De vrijwilligers staan klaar met slijpgereedschap om snoeischaren, schoffels, messen en beitels te slijpen.

Tussen 11.00 uur en 14.00 uur staan diverse vaklieden klaar: elektriciëns, naaisters, houtbewerkers en een fietsenmaker helpen gratis bij alle mogelijke reparaties. Ook gereedschap en materialen zijn aanwezig. Mensen die het Repair Café bezoeken, nemen van thuis kapotte spullen mee. Broodroosters, lampjes, föhns, kleding, fietsen, speelgoed, servies… alles wat het niet meer doet, is welkom, en maakt kans op een geslaagde reparatie. De vaklui in het Repair Café weten bijna altijd raad. Omdat er veel bezoekers met kapotte klokken waren vorige keer, is ook dit Repair Café de klokkenmaker weer aanwezig.

In Nederland gooien we ontzettend veel weg. Ook dingen waar bijna niets mis mee is, en die na een eenvoudige reparatie weer prima bruikbaar zouden zijn. Helaas zit repareren bij veel mensen niet meer in het systeem. Het Repair Café wil daar verandering in brengen.

Het Repair Café is ook bedoeld om buurtbewoners op een nieuwe manier met elkaar in contact te brengen en te ontdekken dat er heel veel kennis en praktische vaardigheden in de buurt aanwezig zijn. De gemeente Nieuwegein ondersteunt dit initiatief vanuit het netwerk ‘Samen Duurzaam.’

Het Repair Café Nieuwegein is elke eerste zaterdag van de maand (behalve juli/augustus) van 11.00 uur tot 14.00 uur.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk