Reizigers zijn storingen aan de tram ‘spuugzat’

Het was maandagmorgen rond 07.00 uur weer raak. Door de zoveelste storing aan het tramspoor konden reizigers niet naar hun werk. Door een wisselstoring was er enige tijd geen tramverkeer mogelijk in de regio Utrecht. Het advies luidde om voorlopig een lijnbus te pakken.

Er zijn de laatste tijd veel storingen aan het tramverkeer. De politiek in Nieuwegein heeft zich er ook al mee bemoeid, maar ook dat heeft niet geholpen. De reizigers zijn het ‘spuugzat’ en vinden de tram een onbetrouwbaar vervoersmiddel.

Gedeputeerde Dennis Straat van de provincie Utrecht liet onlangs wel doorschemeren dat de problemen aan het spoor ‘onvermijdelijk’ zijn. ‘Het is een betrouwbare tramlijn, maar we zijn ‘m wel aan het vervangen vanwege de komst van de nieuwe tram.’

De reizigers zijn ook ontevreden over de slechte communicatie van U-OV, de openbaar vervoerder in de regio Utrecht. Richard laat weten: ‘Wellicht een idee om ‘s-morgens vroeg dit soort dingen ook op de informatieborden op het perron te zetten, in plaats van mensen voor niks te laten wachten op het perron.’

De storing heeft overigens niet lang geduurd. Na ruim een half uur was het probleem weer opgelost en werd het tramverkeer hervat. Wat er precies aan de hand was, is onduidelijk.

One thought on “Reizigers zijn storingen aan de tram ‘spuugzat’

  1. Linda

    Het wordt tijd dat bedrijven zich meer gaan vestigen buiten de stad Utrecht. De tram maakte de stad nog enigszins bereikbaar, maar nu dit ook niet meer te vertrouwen is, je met je oude auto er niet in mag en met je nieuwe auto nergens een plekje kunt vinden of je scheel betaald aan parkeergeld, is het wel klaar. Hoeveel moeite moet je doen om gewoon je centen te kunnen verdienen?

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk