PvdA wil Coming Out Day ook in Nieuwegein

Sinds 1988 is het jaarlijks op 11 oktober Coming Out Day. Op die dag wordt aandacht besteed aan het moment dat een homo, lesbienne of biseksueel openlijk voor zijn of haar seksuele voorkeur uitkomt: het uit de kast komen oftewel de coming-out. Guido Bamberg van de PvdA vraagt nu het college van B&W om daar ook in Nieuwegein aandacht aan te besteden.

In 2009 riep de toenmalige minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen Ronald Plasterk de datum 11 oktober ook voor Nederland uit tot Nationale Coming-Outdag, om daarmee de sociale acceptatie van homo’s en lesbiennes te bevorderen. Sindsdien worden op die datum in diverse steden activiteiten georganiseerd, die gecoördineerd worden door COC Nederland. In 2014 deden 44 gemeenten mee aan deze dag die benadrukt dat iedereen het hele jaar zichzelf moet kunnen zijn door op die dag de regenboogvlag te hijsen.

De PvdA Nieuwegein vraagt nu of het college het met haar eens is dat overheid en maatschappelijke organisaties de verantwoordelijkheid dragen om ervoor te zorgen dat mensen veilig uit de kast kunnen komen als zij daarvoor kiezen. De PvdA bepleit dat als gebaar van steun aan de zogeheten LHBT groep dit jaar ook de regenboogvlag op de gemeentelijke locaties wordt gehesen. Guido Bamberg hoopt op een positieve reactie van het college: ‘We zijn er dit jaar in elk geval vroeg genoeg bij!.’

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk