PvdA Nieuwegein stelt schriftelijke vragen art. 42 inzake grote gecontracteerde zorgbedrijven met hoge winsten

De PvdA fractie in Nieuwegein maakt zich grote zorgen over de winstmarges van zorgaanbieders waarmee de gemeente Nieuwegein contracten mee heeft afgesloten. “Het is onacceptabel dat ‘zorgcowboys’ onze zorg veel duurder maken dan nodig is”, volgens PvdA-raadslid Emiel Holtermann uit Nieuwegein. Het raadslid heeft hierover schriftelijke vragen gesteld aan het College van Nieuwegein.

Uit een gezamenlijk onderzoek van Pointer, Reporter Radio en Follow the Money met gegevens van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS), blijkt dat bij 97 grote zorgbedrijven in 2017 voor ruim vijftig miljoen euro aan winst is gemaakt. Dat komt neer op ruim twintig procent van de omzet, terwijl hooguit drie procent gangbaar is binnen de geestelijke gezondheidszorg, gehandicaptenzorg, en thuiszorg.

Ook in de regio Utrecht, waaronder Nieuwegein, zijn verschillende zorgaanbieders met winstmarges van ruim boven de 10%. Dat geld is afkomstig uit verzekeringspremies en gemeenschapsgeld zoals persoonsgebonden budgetten (PGB’s) en de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO).

“Wij kunnen het niet accepteren dat de gemeente Nieuwegein zorgaanbieders contracteert, die een winst behalen van meer dan 10% mede dankzij Nieuwegeins gemeenschapsgeld”, volgens het PvdA-raadslid Holtermann. Hij dringt verder aan op het verstevigen van het financieel toezicht op aanbieders vanuit de WMO en Jeugdhulp.

One thought on “PvdA Nieuwegein stelt schriftelijke vragen art. 42 inzake grote gecontracteerde zorgbedrijven met hoge winsten

  1. […] post PvdA Nieuwegein stelt schriftelijke vragen art. 42 inzake grote gecontracteerde zorgbedrijven met ho… appeared first on De Digitale Stad […]

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk