Proef met risicogericht testen op het Coronavirus op scholen

Enkele Utrechtse scholen gaan meedoen aan de proef met risicogericht testen op het Coronavirus. Ook het Cals College in Nieuwegein wil graag meedoen. De pilot zal worden begeleid door het UMC Utrecht en houdt in dat als er in een klas een besmetting plaatsvindt, de school contact opneemt met een professionele partij die gedurende een bepaalde periode meerdere keren sneltesten in die klas afneemt.

Pepijn Wassenaar van het Cals College in Nieuwegein: ‘Wij hebben bij de GGD aangegeven dat we open staan voor testen bij onze school. We hebben nog niet gehoord wanneer zij dit in willen zetten maar zullen hierover contact onderhouden met de GGD.’

Zodra een leerling of docent een positieve testuitslag krijgt en in isolatie is gegaan, worden de andere leerlingen in de klas verzocht zich te laten testen. Als die leerlingen herhaald een negatieve testuitslag ontvangen kunnen ze weer naar school gaan. Tot die tijd volgen ze online onderwijs. Het testen is vrijwillig.

De proef start aanstaande maandag 18 januari. Er doen vijftien middelbare scholen mee, niet alleen uit Utrecht maar ook in de regio’s Rotterdam en Gelderland. Onbekend is of ook het Anna van Rijn College en het Oosterlicht College in Nieuwegein mee zullen doen met de pilot.

Test voor landelijk uitrollen van testen op scholen
GGD’s worden nauw betrokken bij de proef om in het geval van een positieve testuitslagen bron- en contactonderzoek uit te voeren. Met de opschaling van de testen wil de regering lessen opdoen voor de opzet en organisatie voor het landelijk uitrollen van testen op scholen in het voortgezet onderwijs.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren


Call Now ButtonHeeft u nieuws? Bel ons!