Praat mee over Vrachtwagenparkeren Structuurbaan tijdens Avond van de Raad op 21 januari

Op donderdag 21 januari is er weer een digitale Avond van de Raad. Publiek kan helaas niet worden toegelaten, online is iedereen van harte welkom om live mee te kijken.  De volgende onderwerpen staan onder andere op de agenda:

Raadzaal:
Dialoog: Omgevingslab (20.00 uur)
Op 17 september 2020 heeft het college een laatste Omgevingslab georganiseerd, waarbij de gemeenteraad aan de hand van casuïstiek, gereflecteerd heeft op de rol van de raad bij een aantal initiatieven. Ook is toen met elkaar gesproken over de kwaliteit van de gevoerde participatie.

Op 21 januari  wil het college een vervolg hierop inzetten en de input meenemen in het vernieuwen van het participatiebeleid Nota samen met de stad en in een richtinggevende keuze voor de verplichting van participatie in het kader van de omgevingswet.

Tijdens het komende Omgevingslab wil het college met de gemeenteraad in gesprek om door te nemen wat de raad belangrijk vindt bij participatie, hoe de raad initiatiefnemers kan stimuleren en welke rol de raad hierbij heeft en welke keuzes daarvoor nodig zijn. De omgevingsvisie wordt op 1 april 2021 aan de gemeenteraad ter vaststelling aangeboden.

Zaal 008:

  • Vrachtwagenparkeren Structuurbaan: Ruimte voor meesprekers (21:00 uur)

Een half uur voorafgaand aan de dialoog is er ruimte voor meesprekers om hun kijk op dit onderwerp mee te geven aan de gemeenteraad, ter voorbereiding op het dialoog.

  • Dialoog: Vrachtwagenparkeren Structuurbaan (21.35 uur)

Het college gaat met de gemeenteraad in gesprek over het rapport van Ecorys dat gaat over het vrachtwagenparkeren. De verschillende oplossingen in het rapport zijn onderwerp van gesprek. Aan de hand van de uitkomsten van deze dialoog zal een keuze worden gemaakt tussen de genoemde oplossingen.

Meespreken?
Wil je meespreken bij één van deze onderwerpen? Aanmelden kan tot uiterlijk 24 uur van tevoren via griffie@nieuwegein.nl De griffie zorgt dan voor deelname aan de vergadering.

Tot slot
Klik hier voor de volledige agenda en alle vergaderstukken van de Raadzaal en alle vergaderstukken van Zaal 008.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren


Call Now ButtonHeeft u nieuws? Bel ons!