Pontje Vrevia weer in de vaart

In verband met onverwacht opgetreden problemen met de schroef van de veerpont tussen Vreeswijk en Vianen (Vrevia) was het pontje donderdag 13 februari bij de Museumwerf Vreeswijk op de helling  gehezen voor een spoedreparatie. De organisatie laat weten dat deze spoedreparatie aan het veer voorspoedig is gelopen. ‘De schroef is prima in orde, een bout bleek losgetrild en is hersteld’ aldus Andre van Schie van de Museumwerf in Vreeswijk. Vanaf vrijdagochtend vaart Vrevia weer met de gebruikelijke dienstregeling.

Andre van Schie over het probleem: ‘De motor trilde bij hogere toeren. We dachten dat de schroef waarschijnlijk beschadigd was maar dat viel mee. Doorvaren was een risico omdat de motor c.q. motoronderdelen beschadigd konden worden. We hebben de schroef geïnspecteerd en bij deze inspectie bleek dat een schroef was losgetrild. De leverancier van de schroef stond klaar om eventueel met spoed een nieuwe schroef of schoenonderdelen te leveren, maar dat was niet nodig.’

De voortgang van de reparatie was via de website vrevia.nl te volgen. Abonnees werden op de hoogte worden gehouden via e-mail.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk