Politie zoekt getuigen van vernieling AED kast

De politie in Nieuwegein is op zoek naar getuigen van een AED kast in de wijk Zuilenstein. In de kast zat een Automatische Externe Defibrillator (AED). Dit is een draagbaar apparaat dat het hartritme weer kan herstellen bij een hartstilstand. Dit gebeurt door het geven van een elektrische schok.

Op woensdag 22 juli jl. hoorden bewoners aan de Lohengrinhof rond 19.15 uur een harde knal in de wijk. Later bleek dat een AED kast aan de muur van de Vroonesteinschool was opgeblazen. Een bewoner heeft de defibrillator veiliggesteld en mee naar huis genomen. Deze is later op de avond door de politie meegenomen.

De politie is nu op zoek naar eventuele getuigen en neemt het voorval zeer serieus want een AED kan levens redden. Tevens is zij op zoek naar omwonenden die eventueel camerabeelden hebben van het voorval. Ook vraagt zij de eventuele dader(s) zich te melden op het politiebureau. ‘Ben jij verantwoordelijk voor deze vernieling, meld je dan op het politiebureau. Ben je minderjarig, neem dan een ouder/verzorger mee’ aldus de politie.

Heeft u iets gehoord of gezien? Neem dan contact op met de politie via 0900-8844 of bel anoniem via 0800-7000.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren