Politie Nieuwegein boos over lachgaspatronen op de weg

De politie in Nieuwegein maakt zich boos over het gedrag van sommige weggebruikers. Op een foto van een agent op Instagram is te zien hoe de Symfonielaan in Nieuwegein vol ligt met lachgaspatronen en afval van de nabijgelegen McDonalds.

“Wat zullen we er van zeggen? Je McDonalds-afval en lachgaspatronen op straat flikkeren zonder na te denken. Wat ons betreft heb je dan nog het een en ander te leren in het leven”, schreef de agent bij onderstaande foto. De agenten hebben zelf het goede voorbeeld gegeven en alles opgeruimd.

Ziet u dat mensen gebruik maken van deze lachgas patronen en er een rommel van maken? Dan verzoekt de politie dat u direct contact met hen opneemt. Dan kan via 112 of op 0900-8844. ‘Wij komen graag om een rekening van 140,- euro te geven + zelf op te laten ruimen’ aldus de politie. Ook onze fotograaf Arend Bloemink kwam wel eens wat patronen tegen, kijk maar.

De reacties op de actie van de politie zijn divers. Zo laat Bert uit Utrecht weten: ‘De daders lezen dit ook en liggen nu echt in een deuk. Wederom hebben ze de politie om hun vinger gewonden. Dit bewijst maar weer dat de eerlijke hardwerkende Nederlanders het nakijken hebben en dat a-sociaal gedrag beloont wordt.’

Leon: ‘Heel fijn als je daar als motorrijder komt aanrijden. Mensen hebben geen idee dat het niet alleen mileuvervuiling is. Als je met je motor over zo een patroon rijdt is de kans dat je onderuit gaat erg groot. De gevolgen overzien ze totaal niet.’

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk