PLUS wederom beste wijnsupermarkt

PLUS is voor het tweede jaar op een rij de Beste Wijnsupermarkt van Nederland. Dit blijkt uit het Retail Wijn Imago Rapport van Baarsma Wines. Dit verschijnt jaarlijks sinds 2011 en is gebaseerd op grootschalig consumentenonderzoek door het onafhankelijke marktonderzoeksbureau GfK. PLUS werd door de Wijnalmanak al zes maal eerder uitgeroepen tot Beste Wijnsupermarkt van Nederland.

De consumenten hebben de retailers beoordeeld op punten zoals beschikbaarheid van wijn in acties, kwaliteit van wijn, deskundigheid van het personeel en de aantrekkelijkheid van het prijsniveau. PLUS scoort het hoogst van alle supermarkten op nagenoeg alle aspecten. Christ van Loon van PLUS van Loon in op winkelcentrum Nedereind in Nieuwegein: “Het is natuurlijk geweldig dat wederom als beste uit de bus komen. Deze onderscheiding onderstreept dat niet alleen kenners het wijnassortiment van PLUS waarderen, maar de consument ook. En waardering van de klant is uiteindelijk toch waar het omgaat!”

Uit het onderzoek blijkt dat de kwaliteit van wijn voor Nederlanders de belangrijkste factor bij aankoop is. Van Loon: ‘De prijs en beschikbaarheid bij acties komen op de tweede plaats. Ook blijkt de behoefte van de consument aan informatie groot, wijn kiezen blijft moeilijk. PLUS werkt er al jaren aan om de kennis van het personeel te optimaliseren zodat de wijnklant geholpen kan worden bij het maken van een keuze. Hiertoe ontwikkelde PLUS zelfs een eigen en unieke opleiding tot ‘wijnadviseur op de winkelvloer’ waarvan onlangs de eerste lichting cursisten het diploma ontving, waaronder de PLUS in Nieuwegein.’

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk