PENTekening: ‘Werfweekend met een Duits tintje’

De Nieuwegeinse karikaturist–cartoonist Jan Ibelings tekent al sinds hij een pen kan vast houden strips, cartoons en karikaturen.  Als live-karikaturist treedt hij op in binnen- en buitenland tijdens beurzen, feesten en evenementen onder de namen karikaturist IBIS en Rembrandt van Gein. Kijk op de website van Jan als u meer over hem wilt weten.

Voor De Digitale Stad Nieuwegein (pen.nl) maakt Jan Ibelings iedere week een cartoon over een actuele Nieuwegeinse gebeurtenis of een karikatuur van een BN-er (bekende Nieuwegeiner) of MBN-er (minder bekende Nieuwegeiner). Jan Ibelings maakt deze cartoons en karikaturen voor PEN eerst in lijn op papier en kleurt ze daarna in met de computer. De tekeningen zijn te koop. Heeft u interesse? Mail voor meer informatie naar: info@karikaturist.nl.

Op 7 en 8 september aanstaande van 10.00 uur tot 17.00 uur en van 12.00 uur tot 17.00 uur, is het weer Werfweekend bij Museumwerf Vreeswijk aan de Wierselaan 113. Dat is het gezelligste kijk- en doeweekend in scheepse sferen voor iedereen van 3 tot 103 jaar! Museumwerf Vreeswijk is een binnenvaartmuseum met een werkende werf voor historische bedrijfsvaartuigen.

Het thema van Werfweekend 2019 is de Keulsche Vaart. Dat is de eeuwenoude handelsroute tussen Amsterdam en het Duitse achterland. Deze vaarroute liep dwars door Vreeswijk wat het schippersdorp eeuwenlang een economische boost gaf. Zonder Keulsche Vaart was er geen florerend Vreeswijk en zou de Museumwerf niet bestaan! Reden genoeg voor het binnenvaartmuseum om de legendarische Keulsche Vaart voor het voetlicht te halen. Het feestweekend krijgt daarom een Duits tintje. Onze karikaturist Jan Ibelings zal gedurende het Werfweekend aanwezig zijn. Durft u het aan?

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk