PENTekening: ‘Passend onderwijs voor hoogbegaafden’

De Nieuwegeinse karikaturist – cartoonist Jan Ibelings tekent al sinds hij een pen kan vast houden strips, cartoons en karikaturen. Als live-karikaturist treedt hij op in binnen- en buitenland tijdens beurzen, feesten en evenementen onder de namen karikaturist IBIS en Rembrandt van Gein. Kijk op de website van Jan als u meer over hem wilt weten. (www.karikaturist.nl)

Voor De Digitale Stad Nieuwegein (pen.nl) maakt Jan Ibelings iedere week een cartoon over een actuele Nieuwegeinse gebeurtenis of een karikatuur van een BN-er (bekende Nieuwegeiner) of MBN-er (minder bekende Nieuwegeiner). De tekeningen zijn te koop. Heeft u interesse? Mail voor meer informatie naar: info@karikaturist.nl.

Deze week over moeder Chantal en haar dochter Roos. Roos is hoogbegaafd maar kan in Nieuwegein nergens passend onderwijs vinden. Tijd voor actie dus! want wie wil niet het beste voor zijn kind?

In heel Nieuwegein is nog geen fulltime onderwijs voor hoogbegaafden in het basisonderwijs. Met ruim 62000 inwoners zijn er zo’n 2 a 300 kinderen tot 15 jaar hoogbegaafd. Hiervan is een grote groep kinderen, die nog altijd niet het onderwijs krijgen dat zij verdienen. De Nieuwegeinse Chantal Postma, zelf moeder van de hoogbegaafde dochter Roos, zoekt ouders in Nieuwegein die dit ook een gemis vinden. Lees hier het hele verhaal.

One thought on “PENTekening: ‘Passend onderwijs voor hoogbegaafden’

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk