PENTekening: ‘Goed voor elkaar’

artikel46440-pentekening_32_kleurDe Nieuwegeinse karikaturist – cartoonist Jan Ibelings tekent al sinds hij een pen kan vast houden strips, cartoons en karikaturen. Als livekarikaturist treedt hij op in binnen- en buitenland tijdens beurzen, feesten en evenementen onder de namen karikaturist IBIS en Rembrandt van Gein. Kijk op de website van Jan als u meer over hem wilt weten. (www.karikaturist.nl)

Voor De Digitale Stad Nieuwegein (pen.nl) maakt Jan Ibelings iedere week een cartoon over een actuele Nieuwegeinse gebeurtenis of een karikatuur van een BN er (bekende Nieuwegeiner) of MBN-er (minder bekende Nieuwegeiner). Jan Ibelings maakt deze cartoons en karikaturen voor PEN eerst in lijn op papier en kleurt ze daarna in met de computer. De originele lijn-tekeningen zijn te koop. Heeft u interesse? Mail voor meer informatie info@karikaturist.nl.

Deze week de twee-en-dertigste: ‘In Nieuwegein is een nieuw burgerinitiatief ontstaan: ‘Goed voor elkaar.’ Een netwerk voor alleenstaande ouders. Het initiatief wordt georganiseerd door twee enthousiaste ervaringsdeskundigen: Anke van der Spil en Saskia van Gaalen.’

Anke van der Spil: ‘We weten allebei hoe het is om te gaan scheiden, er grotendeels alleen voor te komen te staan in de zorg en verantwoordelijkheid voor je kinderen en welke moeilijkheden en gevoelens dit met zich mee brengt. Maar aan de andere kant ook hoe sterk je er zelf van wordt, hoe je jezelf meer ontwikkelt dan ooit tevoren. Vanuit deze drive is de behoefte en het idee ontstaan om een netwerk op te richten voor ouders die hetzelfde meemaken. We zouden gewild hebben dat dit er in de eerste tijd voor ons was geweest.’

‘Goed voor elkaar’ is een netwerk waar alleenstaande ouders zich bij aan kunnen sluiten. ‘We zullen bij elkaar komen om ervaringen en verhalen uit te wisselen, maar ook activiteiten te ondernemen, met en zonder de kinderen’ aldus Saskia van Gaalen.

De startbijeenkomst is op zaterdag 7 november van 14.00 uur tot 16.00 uur in Buurtplein Batau. Iedereen die zich bij het netwerk wil aansluiten kan een inschrijfformulier aan vragen via goedvoorelkaar.a.s@gmail.com. Om de kosten te dekken wordt een bijdrage van (jaarlijks) € 5,00 gevraagd. Na de startbijeenkomst zal er iedere maand (afgewisseld op zaterdag en zondag) een bijeenkomst plaatsvinden.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk