‘Paradise Lost’

Overal in Nieuwegein kom je iets tegen, mensen, dieren, gebouwen, auto’s, fietsen etc. maar ook kunstwerken, Openbare Kunstwerken. Wekelijks zullen wij deze hier behandelen. Wie is de maker, waarom daar op die plek en wat stelt het nu voor. Onze fotograaf Arend Bloemink trekt er op uit, met zijn camera, met zijn blik op het kunstwerk om u te laten genieten van kunst, thuis, van achter uw computer en ……… mocht u het zelf willen zien dan kunt u er ook heen met de kennis die u hier leest op De Digitale Stad Nieuwegein. Deze week ‘Paradise Lost’.

De maker van ‘Paradise Lost’ is beeldend kunstenaar Hans van Bentem, hij komt uit Den Haag, heeft ook een website. Het kunstwerk is gemaakt in 1997 en is gemaakt van keramiek. De opdrachtgever was de gemeente Nieuwegein en staat in zwembad Merwestein. Van Bentem over het kunstwerk: ‘Het idee dat het ‘paradijs’ tegenwoordig voor iedereen bereikbaar is, je koopt een kaartje en kan je in het paradijs wanen, baden in warme golfstromen, kruidenbaden, glijbanen… het is ook bedoeld als een knipoog: of het ware paradijs niet lang gelden voor ons verloren is en we het met een kunstmatige variant moeten doen… tegelijk wil ik verwonderen, verwarren, niet te veel beleren maar ook plezieren en visuel genot bieden!

Hans van Bentem (1965): ‘Ik volgde de opleiding monumentale vormgeving aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag, waar ik in 1988 afstudeerde. In het begin schilderde ik vooral, maar liet mij vooral inspireren door de punk en keerde mij af van de maatschappij. In diverse plaatsen in Nederland in openbare ruimten staan werken van mij, ook in Nieuwegein.’

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk