Owen Johnston weer clubkampioen Aquarijn

Op 29 juni was de laatste 6-kamp wedstrijd in Amersfoort. Met een volledig team van acht springers behaalde Zwemvereniging Aquarijn uit Nieuwegein vier medailles. Joy Daalhuizen werd eerste in de E-groep en voor Yunah Hulkenberg was er zilver.

In de D-groep was er brons voor Roos de Boer en Jinte werd vijfde. In de C-groep behaalde Lorine van Leeuwen een gouden medaille. In de B+groep sprong Metin Ardic naar de vierde plek. Hij behaalde zijn C-diploma. Sen Schoondermark werd vijfde. Samuel Quist sprong in de serie 8 sprongen naar de vierde plek.

Aquarijn behaalde deze dag 40 punten en met een totaal van 240 punten over zes wedstrijden, was Aquarijn de winnaar van de 6-kamp beker. Tweede werd PSV Eindhoven en de derde plaats was voor SBC uit Breda.

Clubkampioenschappen 2019
Op zaterdag 6 juli werd het wedstrijdseizoen afgesloten met de clubkampioenschappen.
In de E-groep werd Joy Daalhuizen de clubkampioen. In de D-groep was Roos de Boer de winnares. Matthew Hibbert won de C-groep met een sterke serie sprongen. In de B-groep werd Iris de Heer de beste. In de A-groep sprong Manuel Oztopcu zich naar goud en bij de senioren was Owen Johnston de winnaar.

De nummers één uit de C-groep en hoger plaatsten zich rechtstreeks voor de finale.
Daar kwamen de vier overige puntenbesten bij en zo werd er met acht springers beslist wie zich de clubkampioen van 2019 mag noemen. Owen Johnston verdedigde zijn titel, maar de jonge Matthew Hibbert plaatste zich als beste. Het beloofde een spannende strijd te worden.

Owen Johnston wist met een stabiele reeks van vijf sprongen zijn titel opnieuw te halen.
Met 228 punten na vijf sprongen ging de wisselbeker naar hem. Matthew Hibbert kwam dicht in de buurt met 223 punten en werd tweede. Manuel Oztopcu werd met 207 punten derde. Op de vierde plaats eindigde Oona Abbema, gevolgd door Raziye Rouhbags op de vijfde plaats. Iris de Heer werd zesde. Voor Daan Willemen was er een zevende plaats en Nica Rakke werd achtste.