Opening Centrum Vrijwilligers en mantelzorg

Vanaf 1 mei werken het Steunpunt Vrijwilligers Nieuwegein (onderdeel van de SWN), het Netwerk Vrijwilligers in de Zorg en het Steunpunt Mantelzorg Nieuwegein (onderdeel van Vitras/CMD) samen in de vorm van een loket. Door deze samenwerking worden kennis en krachten gebundeld, waardoor het vrijwilligersveld en de mantelzorger beter ondersteund kunnen worden en is daarmee een voorloper op het maatschappelijk centrum in het toekomstige nieuwe Stadshuis. Het loket is gevestigd op de begane grond van de bibliotheek in het stadscentrum (Zadelstede). Op maandag- woensdag- en donderdagmorgen zullen deze organisaties daar per toerbeurt van 09.00 – 12.30 uur aanwezig zijn.

De nieuwe wethouder Bert Lubbinge, die onder meer WMO-zaken in zijn portefeuille heeft, geeft maandag 31 mei a.s. om 16.00 uur op officiële wijze het startsein. Daarna zullen zowel de directeur/bestuurder van Vitras/CMD, Ella van Lingen en de directeur/bestuurder van de SWN, Dennis Duiker een openingswoordje spreken. Ook stellen de coördinatoren

van de drie organisaties, respectievelijk Sylvia Rehorst, Hedwig Hof en Els Ingelse zich dan voor. Vervolgens vindt er naar aanleiding van stellingen een interactieve discussie plaats met het genodigde publiek.

Belangstellenden kunnen zich aanmelden via info@centrumvrijwilligersenmantelzorg.nl.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk