Open monumentendag 9 en 10 september 2017

Tijdens het weekend van Open Monumentendag zijn prachtige monumenten in heel Nederland gratis toegankelijk voor iedereen. Het is dé kans om een plek te bezoeken, die anders niet voor publiek toegankelijk is, of om mee te doen aan een bijzondere activiteit, een fietstocht of rondleiding. Bekijk wat u allemaal kunt doen en bezichtigen in Nieuwegein tijdens het Open Monumentendag weekend van 2017.

Neem een kijkje bij begraafplaats Kerkveld in Jutphaas. Begraafplaats Kerkveld vormt de belangrijkste getuige van de ontstaansgeschiedenis van Jutphaas. In de 9de of 10de eeuw heeft in het midden van begraafplaats een houten kerkje gestaan, dat in de 12de eeuw is vervangen door een stenen kerk in de Romaanse stijl. In 1820 is de kerk afgebroken, nadat elders een nieuwe kerk was gebouwd. Het portaal van de zijingang is nog aanwezig, het zogenoemde baarhuisje. Sinds de 9de eeuw is op het kerkhof begraven. Er liggen hier veel adellijke families uit het vroegere Jutphaas begraven. Vanaf 1829 is de begraafplaats in handen van de gemeente.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren