Open Dag Tiny Vllage Kleinhuizen

Op zaterdag 16 juni a.s. organiseert Tiny Village Kleinhuizen zijn tweede Open dag. Van 13.00 uur tot 16.00 uur kun je bij verschillende Tiny Houses binnenkijken. De bewoners en organisatoren geven uitleg en beantwoorden vragen over het wonen in deze kleine huisjes die staan op het terrein aan de Kelvinbaan 40 in Nieuwegein.

De bewoners: ‘Dit in vergetelheid geraakt stukje grond aan het Merwedekanaal bestaat uit een weiland en een boomgaard (3 hectare in totaal). Dit gebied willen we mooier achterlaten dan we het gevonden hebben. Dit project in Rijnhuizen Nieuwegein is voor ons dan ook een belangrijke pilot, om omliggende gemeenten én Nieuwegein zelf, te laten zien wat de meerwaarde van Tiny Housing is. Na de bruikleenperiode van twee jaar wordt op het terrein nieuwbouw gepleegd.’

Het terrein op industriegebied Plettenburg West is door BPD Ontwikkeling BV en KondorWessels voor ongeveer twee jaar in bruikleen gegeven aan KantoorKaravaan en de Stichting Tiny House Utrecht. In deze periode komen op het terrein tien Tiny Houses te staan en ongeveer vier kantoorunits. Op dit moment zijn er zes Tiny Houses en is er één kantoorunit gerealiseerd. De gemeente Nieuwegein heeft begin dit jaar een omgevingsvergunning verleend voor de kleine woningen.

Het gebied waar de Tiny Houses staan

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk