Onderzoek DigiD-beveiliging bij Nieuwegein

Het Kwaliteitsinstituut Nederlandse Gemeenten (KING) start deze week met het eerste onderzoek naar het DigiD-gebruik en -beveiliging bij gemeenten. KING is de organisatie die namens het VNG de gemeenten bijstaat in ict-vraagstukken. Negen gemeenten krijgen een “impactanalyse” waaronder ook de gemeente Nieuwegein. De totale aanpak van de beveiliging van DigiD bij gemeenten gaat duren tot eind 2013.

De grootscheepse controle is mede naar aanleiding van de ontdekking tijdens Webwerelds Lektober dat minstens veertig gemeenten persoonlijke informatie lekten van burgers door een fout in de koppeling met DigiD.

De pilot kent aankomende donderdag een officiële, en besloten, kickoff-bijeenkomst. Na die pilot moet er een gestandaardiseerde aanpak komen van de audits bij alle gemeenten.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren