Katern

NK Precisieschieten in Nieuwegein

De Nederlandse Jeu de Boules Bond (NJBB) organiseert op zaterdag 21 december aanstaande het NK Precisieschieten in het Petanque Centrum Nieuwegein. Het centrum bevindt zich aan de Galecopperzoom 1 in de wijk Galecop. Het NK wordt gehouden voor mannen, vrouwen en junioren. Het NK start om 10.00 uur. Toeschouwers zijn van harte welkom. De toegang is gratis.

Over Precisieschieten
Het team dat (de equipe die) de partij mag beginnen wordt bepaald door loting. Wie de toss wint, trekt een cirkel met een diameter van ten minste 30 en ten hoogste 50 centimeter (tegenwoordig wordt ook een kunststof cirkel gebruikt) en gooit het but uit op een afstand tussen de 6 en 10 meter. Het team dat het but uitwerpt, werpt ook de eerste boule en probeert deze zo dicht mogelijk bij het but te plaatsen. Daarbij moet erop gelet worden dat de voeten binnen de cirkel staan en zij niet van de grond mogen komen voordat de geworpen boule de grond heeft geraakt.

Vervolgens mag de tegenpartij proberen een boule dichter bij het but te plaatsen (pointer), de boule van het andere team te verplaatsen (tirer of schieten) of het but te verplaatsen, om zo zelf dichter dan de tegenstander bij het but te komen liggen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk