Nieuwegeinlezing: ‘Visvangstplek uit vroege middeleeuwen ontdekt bij Het Klooster ‘

De afgelopen jaren werden op bedrijventerrein ‘Het Klooster’ bij opgravingen al enkele unieke archeologische vondsten gedaan, zoals skeletten uit de Swifterbantcultuur. Begin dit jaar werd op dit terrein nog iets bijzonders ontdekt: de afzettingen van een oud meertje. Roosje de Leeuw, projectleider van de opgraving, zal op donderdag 17 oktober van 20.00 uur tot 22.00 uur in bibliotheek De tweede verdieping een lezing geven over de vondst van deze visvangstplek.

In de afzettingen werden aangepunte houten palen gevonden met netverzwaarders, bootshaken, harpoenen, vishaakjes, vistbotjes, structuren van vishutten of steigers en een vlechtwerkbeschoeiing. Deze sporen en vondsten geven een duidelijk beeld van de activiteiten: tussen 700 en 900 na Christus is ter plaatse intensief gevist.In de lezing zal De Leeuw ingaan op aspecten van het archeologische onderzoek, zoals koolstofdateringen.

De lezing is een samenwerking van de Historische Kring Nieuwegein en bibliotheek De tweede verdieping. De toegang is gratis. Aanmelden kan via actie@detweedeverdieping.nu o.v.v. ‘Nieuwegeinlezing.’

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk