Nieuwegeiners balen van wegwaaiende afvalzakken met plastic afval

Het wegwaaien van zakken waarin plastic afval is verzameld, blijft voor veel Nieuwegeiners een probleem. De straten liggen bezaaid met de groene zakken. Bij een beetje ‘Hollandse wind’ zoals vandaag, waaien de zakken door de wijk en komen ze op plekken waar ze niet horen. Het levert ook nog eens gevaarlijke situaties op, zoals op de foto hieronder in de wijk Galecop.

Buurtbewoners willen een oplossing. ‘En deze is heel simpel en kost de gemeente weinig geld’, aldus Monique Jansen tegenover onze redactie. Door het plaatsen van ophanghaken aan de lantaarnpalen blijven de zakken netjes op de stoep en kunnen ze niet wegwaaien. ‘Nu moet RMN ze door de hele wijk vandaan pakken, zelfs uit de bosjes als ze dat al doen. Vaak zie ik daags na de dag van het ophalen nog zakken met plastic liggen. Dit kan toch niet. De gemeente zegt dat we zelf moeten zorgen voor die haken aan de lantaarnpalen, dit kan toch niet de bedoeling zijn?’ aldus een boze Jansen.

Een vraag aan het wijknetwerk ziet zij ook niet beantwoord worden. Jansen denkt erover om het plastic maar niet meer te verzamelen en alles maar in de zwarte kliko te gooien. Ook een vierde container ziet zij als geen oplossing, ‘De tuin staat al vol met drie containers!’ aldus Jansen. Nu maar een peiling op pen.nl. Kijken wat de inwoners van Nieuwegein willen. Stemt u mee voor de haken aan de lantaarnpalen? Uw stem uitbrengen kan hieronder.

Wij willen haken aan de lantaarnpalen tegen wegwaaiende zakken met plastic!

Laden ... Laden ...

17 thoughts on “Nieuwegeiners balen van wegwaaiende afvalzakken met plastic afval

  1. Wouter

    Ik heb NEE gestemd, omdat ik meer zie in een centraal ophaalpunt zoals nu ook met glas en papier is. Dan hoeft ook de (diesel)auto niet meer door de wijk.

  2. John

    Haken aan de lantaarnpalen ,kan echt niet overal.
    Grote gezinnen hebben soms meer dan 1 zak.
    Dan is dat geen oplossing

    1. Jan

      Er zijn meer lantarenpalen dan grote gezinnen!

  3. John

    Ook een centraal ophaalpunt is geen oplossing,niemand wil nog een bak voor de deur

  4. Vinanda

    Van mij er nog wel een bak bij. Dus nee gestemd

  5. InVo

    De grijze kliko voor het restafval zou toch een oranje deksel krijgen zodat deze werd aangemerkt als PMD-kliko?
    Het restafval zou dan naar centrale -ondergrondse- containers moeten worden gebracht.

    Dan waaien die zakken ook niet meer weg.

    1. Beru

      En de oudere mensen onder ons mogen weer gaan sjouwen met restafval.

    2. Baas

      Waar laten de hoogbouw dan hun PMD afval? Weer in de verzamelcontainer? Ik zet het nu aan de Goudvink, dat ik niet meer als daar oranje kliko’s staan. Aan de appelvink wordt deze niet opgehaald.

  6. Monique

    Bij ons op de Louis Couperushove heeft we iemand zelf zoiets opgehangen vanmorgen dus overal in de omgeving zakken door de straten en bij ons hing alles netjes aan de paal 👍

    1. lies

      haken is een prima idee

  7. Carla

    simpel oplossing bij de gemeente werf kan je gratis ring halen voor de zakken aan de lantaarn paal
    voorheen ging bij ons de zakken de sloot in nu hangen ze netjes aan een paal. geen rond slingerde zakken meer

  8. Henk

    Wat ik vooral zie, is dat er veel associale mensen op verkeerde dagen de zakken langs de weg dumpen en niet de moeite nemen om ze toch weer naar huis te halen. De dagen daarna zie je ze overal rond vliegen.

    Zullen wel de dezelfde associalen en dommen zijn zijn waarvan de containers bijna de hele week langs de weg staan…

  9. Nisu

    Heeft de gemeente ook weleens achter de vuilniswagen gereden en gezien hoe de de vuilnisbakken terug zetm je zult maar in een rolstoel zitten

    1. Coby

      Je loopt tegenwoordig meer op de straat als op de stoep vanwege al die gekleurde bakken misselijk word je er van. Dus graag nog een paar bakken gemeente Nieuwegein

  10. Denise

    Wat ik nog steeds niet snap is dat we een klojo hebben gekregen voor papier, terwijl er overal ondergrondse brengplaatsen zijn voor papier. Waarom we die niet mogen gebruiken voor pmd is mij nog steeds een raadsel…

  11. Haken aan de palen, of “kroonringen” zoals deze officieel heten, worden gratis door de gemeente of je wijkraad beschikbaar gesteld. Je moet ze als bewoners wel zelf aan de palen schroeven. Met een beetje gemeenschapspirit en verantwoordelijkheidsgevoel voor je leefomgeving moet je je toch wel over de houding “de gemeente moet alles doen” heenzetten…

  12. Denise

    Wat ik zo vreemd vind is dat we overal ondergrondse containers hebben voor papier EN dat we een kliko voor papier hebben..
    Waarom hebben we geen kliko voor plastic gekregen ipv voor papier? Dat papier kan je (wanneer je boodschappen gaat doen) best meteen even meenemen. Dus ik wil een kliko voor plastic ipv een kliko voor papier..

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk