Nieuwegein, waarom?

Tijdens zijn omzwervingen door en om Nieuwegein heeft de Nieuwegeiner Arend Bloemink (1946) vrijwel altijd zijn camera bij zich. Zijn camera is als ware het een verlengstuk van zijn hand. Een veelgebruikt verlengstuk. Hij fotografeert dat wat hem opvalt. Soms is dat iets bijzonders. Soms is dat iets alledaags. Soms fotografeert hij een evenement in Nieuwegein (wielerrondes, openingen, activiteiten van B&W, jeugdvoetbal, een trouwpartij, …). Soms valt zijn (camera)oog op een heel gewoon, maar prachtig stukje natuur. Soms ook fotografeert hij al wandelend in de wilde weg en ziet hij thuis wel wát er op zijn geheugenkaartje is vastgelegd.

En dan zijn er nu en dan van die momenten dat hij verzucht: Nieuwegein, waarom? En mocht u deze verzuchting ook wel eens slaken, laat ons dan weten waaróm u uw verzuchting slaakt. Misschien ziet Arend er een foto in ……….. Deze week kregen wij een foto van Thijs Vinken met de kop: ‘Overal duiken lelijke dozen op!’

‘Wie verzint dat?’ zo vraagt Nieuwegeiner Thijs Vinken zich af. Hij vervolgt: ‘Het is lelijk genoeg dat we allemaal 3 kliko’s in de tuin hebben. Maar nu duiken er overal ook nog lelijke recycle-dozen op waar ze eerst netjes ingegraven zaten, zoals hier op de Ferdinand Bolhage. Gelukkig niet voor mijn huis, ik benijd de bewoners niet. Ik ben voor het milieu en recycling maar moet dat zo lelijk? Heeft de ambtenaar die dit verzonnen heeft zelf ook een partij van dergelijke units voor de deur?’

5 thoughts on “Nieuwegein, waarom?

  1. John

    Op de Middenweide staan er ook twee containers, naast een ingebouwde flessenbak. Maar de meeste bewoners hebben papiercontainer aan huis. Zo wordt Nieuwegein er niet mooier op. Nu komen er geregeld mensen uit een andere wijk, die er steeds weer dozen naast zetten. Ook zie ik steeds bedrijfswagens die hun kartonnen dozen er naast plaatsen. Gemeente, haal die overbodige bakken toch weg!

  2. Hans H

    Hallo Nieuwegein, ook erg verbaast toen ik hier langs liep. Eerst 2 bakken ondergronds en die werd vervangen voor 1 glasbak, waarom ?? Maar dat hele inzamelen werkt niet. Doe eens een test, loop op de ochtend met stapel karton naar de blauwe bakken toe en kijk en verbaas u, kijk er eens in en zie dat er van alles in ligt; papier in plastic tassen, drink/melk pakken en zelfs gewoon rest afval. En dan dit zet u de blauwe container tussen de grijze in en die word gewoon geleegd, ik zie het regelmatig hier.

  3. Gijs

    Ik snap ook niet dat die blauwe containers gelegd worden als die bij de grijze containers staan.

    We betalen allemaal afvalstoffenheffing die gebaseerd is op twee formaten grijze containers. Hier in de straat is er ook zijn figuur die niets scheidt, een blijkbaar elke twee weken naar de grote grijze container dan ook nog een grote blauwe vol wat te proppen.

  4. Ontevreden bewoner

    Ja geen gezicht!!
    Op de hoek van Roskamweide zijn de papier- en glascontainers keurig ondergronds geplaatst. Ziet er netjes uit. Maar dan…..
    …plaatsen ze er zo’n lelijke kledingdoos naast! Dat kan echt niet.
    Overal in Nieuwegein verpesten deze blokken de mooie omgeving. Slechte zaak, ondanks het goede doel.

  5. Nico

    Deze staan ook Bazuinlaan had dat op Facebook gezet moest er ene meneer KAMP uit Nieuwegein op reageren of ik Corona stress had maar hè zijn gewoon van die dingen en de kleur past geweldig in deze omgeving

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk