Nieuwegein Toen en Nu

‘In 1965 kon nog deze foto worden gemaakt van het Prins Hendrik Internaat voor schipperskinderen en (links) het schoolgebouw. Het internaat is gebouwd rond 1915. School en internaat tellen in het jaar van de stichting 94 leerlingen. In de vijftiger jaren stijgt het leerlingenaantal explosief en er is behoefte aan nieuwbouw voor zowel de school als het internaat. Eerst komen bij de school enkele oude treinwagons te staan, die dienst doen als leslokalen. Later komt er een schoolgebouw. In 1985 komen school en internaat leeg te staan als aan de Nijverheidsweg de nieuwbouw gereed is gekomen’ aldus in de intro van de Historische Kring Nieuwegein bij de foto van Toen deze week.

Arend Bloemink stapte weer eens op zijn fiets om de foto van Nu te maken! Zo vertrok hij richting Vreeswijk voor de foto van ‘Toen en Nu.’ Wekelijks bezoeken wij een lokatie en speuren we naar dat ene plekje op een oude foto of ansichtkaart om te zoeken wat er veranderd is. Heeft u een oude foto met een verhaal mail hem gerust aan ons. Wij kijken dan hoe het nu is.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren