Nieuwegein in het rood met aantal Coronabesmettingen

De afgelopen week zijn in de provincie Utrecht 274 nieuwe Coronabesmettingen vastgesteld, blijkt uit de rapportage van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Vorige week lag het aantal nieuwe besmettingen op 174. Er zijn dus in totaal 100 besmettingen meer dan vorige week. Het hoogst aantal nieuwe besmettingen werden gemeten in IJsselstein (19), Utrecht (230) en de gemeente Nieuwegein. In Nieuwegein werden 26 nieuwe gevallen van het Coronavirus gemeld. Nieuwegein kreeg zijn eerste Coronabesmetting op 16 maart 2020.

Sinds 4 augustus is er in de provincie niemand in het ziekenhuis opgenomen vanwege het Coronavirus. Ook zijn er geen nieuwe sterfgevallen bekend. In totaal is het Coronavirus sinds de start van de uitbraak nu bij 4751 mensen in de provincie Utrecht vastgesteld. Van hen werden er 896 opgenomen in het ziekenhuis, 431 personen zijn aan de gevolgen van het virus overleden.

De afgelopen week hebben in heel Nederland 4036 mensen te horen gekregen dat zij besmet zijn met het Coronavirus, ruim de helft meer dan een week eerder. Dat heeft Jaap van Dissel, directeur van het Centrum Infectieziektebestrijding van het RIVM, afgelopen dinsdag gezegd tijdens een technische briefing in de Tweede Kamer. De voorgaande week kregen 2588 mensen een positieve testuitslag.

Landelijke cijfers Corona
Tussen 3 en 9 augustus lag het aantal personen dat zich heeft laten testen bij de testlocaties van de GGD Gemeentelijke Gezondheidsdienst ’en iets onder de 100.000*, een afname van bijna 3.000 geteste personen vergeleken met de week daarvoor. Van de mensen die zich afgelopen week heeft laten testen en waarvan de testsuitslag inmiddels bekend is, heeft 3,6% een positieve uitslag. In de week van 27 juli was dit 2,3%. In vrijwel alle regio’s is het percentage positieve testen hoger dan vorige week. Het percentage positief was het hoogst (6%-9%) in de GGD regio’s Rotterdam-Rijnmond, Amsterdam, West-Brabant, en Haaglanden. Dit zijn ook de regio’s waar de meeste bekende clusters zijn.

Een kwart van de positief geteste personen zien we in de leeftijdsgroep van 20 tot 29 jaar. Daarna zijn de meest positief geteste personen de afgelopen week te vinden in de leeftijdsgroep van 30-39 jaar.  De helft van de in het ziekenhuis opgenomen positief geteste personen is 60 jaar of ouder.

Informatielijn
Mocht u vragen hebben over het Coronavirus, dan kunt u bellen met het telefoonnummer: 030 – 630 54 00. Dit nummer is bereikbaar van maandag t/m zondag van 08.30 tot 17.00 uur. Of bel de landelijke informatielijn 0800-1351, dagelijks bereikbaar van 08.00 t/m 20.00 uur.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk