Nieuwegein in de top van Nederland al het gaat om autokraken

In de provincie Utrecht heb je landelijk gezien de grootste kans op een autoinbraak. Dat blijk uit de Misdaadmeter van het AD. Hiervoor is gebruikgemaakt van politiegegevens over 2018. In de stad Utrecht werden vorig jaar ruim 5.000 auto’s opengebroken, de stad is daarmee de koploper. Ook het grote aantal autokraken in Nieuwegein valt op. Hier vonden in 2018 in totaal 651 autokraken plaats. In 2017 waren dat er in Nieuwegein nog 843. In 2016 maar liefst 1048

ENIGE TWEE STEDEN
In Nieuwegein vinden iets meer dan 100 autokraken per 10.000 inwoners plaats. In Utrecht zijn het er 142. Utrecht en Nieuwegein zijn daarmee de enige twee steden in Nederland met meer dan 100 autokraken per 10.000 inwoners. Het CDA in Nieuwegein deed in juni 2018 nog een oproep om de inwoners betere informatie te geven als het gaat om preventie. Vooral  auto onderdelen worden op bestelling gestolen.

Ondanks de hoge aantallen nemen de autokraken in zowel Utrecht als Nieuwegein af. Zo daalde het aantal autokraken in vergelijking met een jaar daarvoor in Utrecht met ruim 15 procent. In Nieuwegein was de daling met 22,78 procent zelfs nog groter. Maar inbreken in auto’s in Nieuwegein blijft geliefd bij de boeven.Vooral de uitvalswegen zijn ideaal als vluchtroute.

MISDAADMETER
Als er wordt gekeken naar de totale criminaliteit, doen de plaatsen in de provincie het net iets beter. In de misdaadmeter staat geen enkele Utrechts gemeente in de landelijke top 10. De stad Utrecht is ook in deze lijst de meest onveilige plaats van de provincie op plek 12. Nieuwegein staat dit jaar op plek 39. Vorig jaar was dat nog plek 36.

In Nieuwegein steeg wel het aantal mishandelingen. Waren dater in 2017 nog maar 117, werden in 2018 maar liefst 139 mishandelingen gemeld. Dat is een stijging van 18,8%! Het aantal overvallen bleef gelijk: 1. De rest van de cijfers ziet u hieronder.

De veiligste gemeenten van de provincie zijn Vijfheerenlanden (345) en Lopik (347)

3 thoughts on “Nieuwegein in de top van Nederland al het gaat om autokraken

  1. john

    Nieuwegein in de top van Nederland al het gaat om autokraken.
    Vrouw urenlang verkracht op parkeerplaats bij JSV Nieuwegein.
    overval op snackbar aan de Handelskade.
    Nieuwegeiner Richard Houtveen mogelijk doelbewust gedood, politie heropent zaak
    De politie heeft in Nieuwegein een man aangehouden omdat hij iemand heeft bedreigd, beroofd en mishandeld.

    zo kan ik nog wel een poosje doorgaan,
    MAAR volgens het gemeente bestuur is nieuwegein een veilige stad.
    hoe krom denken ze in het gemeentehuis?

  2. Maring

    @John, Je denkt toch niet dat die overbetaalde bobo’s hun eigen glazen gaan ingooien. Die vinden het wel best zo. Die hebben maar 1 doel en dat is zo lang mogelijk blijven en geld incasseren

  3. John

    Ja, en als ze opstappen krijgen ze ook nog een aardig zakcentje aan wachtgeld.
    En de burgers maar betalen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk