Nieuwegein Awards zetten ondernemers in het zonnetje

Op zaterdag 18 februari worden in het sport- en evenementencomplex Merwestein de Nieuwegein Awards uitgereikt. Naast prijzen voor Sportman en -vrouw, Sporttalent, Vrijwilliger, Evenement en Nieuwegeiner van het Jaar, wordt ook de Nieuwegeinse Ondernemer van het Jaar bekroond. Deze laatste prijs wordt toegekend aan een succesvolle ondernemer die een grote rol speelt en van grote toegevoegde waarde is in de gemeente. Eerder werd al aangekondigd dat er ook voor deze editie weer veel aanmeldingen zijn binnengekomen. Uit ongeveer 80 aanmeldingen zijn 68 kandidaten naar voren gekomen, waaruit onlangs de genomineerden zijn geselecteerd.

Criteria Ondernemer van het Jaar
De Ondernemer van het Jaar wordt door een vakjury gekozen aan de hand van een aantal criteria. Zo moet de onderneming allereerst succesvol zijn, maar ook innovatief en onderscheidend ten opzichte van concurrerende bedrijven. Daarnaast wordt er gekeken naar de maatschappelijke bijdrage die de onderneming levert. Zo werd de winnaar van vorig jaar, Christ van Loon, geroemd om zijn bijdrage aan lokale maatschappelijke projecten en organisaties. De eigenaar van Plus Van Loon, Grapes & Bottles en Wijntotaalservice steunde onder andere voetbalvereniging JSV en tennisvereniging Oudegein. Ook werd Van Loon geprezen vanwege zijn toewijding op het gebied van verantwoord ondernemen en zijn betrokkenheid bij klanten en de wijk. Verder wordt er bij de keuze voor de Ondernemer van het Jaar rekening gehouden met de mate waarin een bedrijf in staat is om zich aan te passen aan veranderende financiële- en marktsituaties.

Zoeken naar financiering
Vooral het laatstgenoemde criterium vormt voor veel ondernemers een uitdaging. Niet alleen is er voor winkeliers extra concurrentie bijgekomen door de opkomst van de webshop, maar het is de laatste jaren ook lastiger geworden om via de bank aan financiering te komen. Als gevolg daarvan hebben bedrijven zich op alternatieve wijzen van financiering gericht, zoals crowdfunding of het afsluiten van een peer-to-peer lening via een platform als Funding Circle. De toenemende populariteit van dergelijke financieringsmethoden heeft ervoor gezorgd dat bedrijven die via de traditionele weg geen financiering konden krijgen, toch over voldoende financiële middelen konden beschikken. Op dergelijke voorbeelden van flexibiliteit en creativiteit wordt bij het kiezen van de Ondernemer van het Jaar ook gelet.

De Nieuwegein Awards worden op 18 februari uitgereikt. Met optredens van Buddy Vedder, entertainmentband Sonny’s Inc en de jazzgroep Suitable wordt het een feestelijke avond. Voor meer informatie, waaronder de volledige nominatielijst, kunt u kijken op de website van de Nieuwegein Awards.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!Reactie annuleren