Naanbrood

Zoals een paar weken geleden beloofd, is hier het recept van het zelfgebakken Naanbrood. Het deeg wordt in de broodbakmachine gemaakt en onder een grill afgebakken.Voor 6 stuks
2 dl water1 ei, middelgroot en losgeklopt2 eetlepels arachideolie of maïsolie4 eetlepels yoghurt450 g bloem1 theelepel zout (afgestreken)2 theelepels witte basterdsuiker1 theelepel bakpoeder7 g instantgist 
Extra: broodbakmachine, grill, deegroller, 1 of 2 bakplaten 
Schenk het water in de vorm van de broodbakmachine.Voeg het ei, de olie, de yoghurt en de helft van de bloem toe.Strooi het zout, de suiker en het bakpoeder erover.Bedek alles met de rest van de bloem en strooi in het midden de gist.Zet de vorm in de machine en stel deze in op het deegprogramma.Als het deeg klaar is het uit de vorm halen en snel met de hand doorkneden op een met bloem bestoven werkvlak.De grill voorverwarmen.Verdeel het deeg in 6 gelijke stukken en rol ze uit tot langwerpige lappen van ca. 25 x 10 cm en ca. 2 cm dik.Dit hoeft niet zo precies te gebeuren, het brood mag er best wat “grof” uitzien.Leg de broden op een ingevette bakplaat en zet ze ca. 10 cm onder de hete grill.Bak de broden 2 tot 3 minuten tot ze luchtig en lichtbruin zijn.Dan de broden omkeren en de andere kant ook in 2 tot 3 minuten lichtbruin laten worden.Serveer het Naanbrood warm. 
Voorbereidingstijd ca. 7 minuten
Broodbakmachine ca. 90 minuten
Bereidingstijd ca. 10 minuten 
Tip
In plaats van witte bloem kun je ook volkorenmeel gebruiken. Half om half wit en volkoren gaat ook prima.
Bij gebruik van de grill kun je beter geen bakpapier gebruiken om de bakplaat te bekleden, omdat het papier in brand kan vliegen. Gewoon de bakplaat zelf invetten of ingevet aluminiumfolie gebruiken. 
Weetje
Naanbrood is een Indiaas plat brood dat oorspronkelijk in een kleioven, een tandoori, wordt gebakken. Het wordt gegeten bij tandoorikip, gegrilde gerechten en allerlei curries. 
Dit recept printen? Klik op het icoon hieronder.Reageren? Klik op de rode emailbutton

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk