Na de VSP roept ook de VVD in Nieuwegein Utrecht op tégen windmolens in Rijnenburg en Reijerscop te stemmen

Na de Verenigde Senioren Partij (VSP) in Nieuwegein roept ook de VVD in Nieuwegein de Utrechtse gemeenteraad op tégen windmolens in Rijnenburg en Reijerscop te stemmen. De VSP zal in de raadsvergadering van 29 mei aanstaande de motie Motie versnellingsagenda wonen ‘Zon Voorop’ indienen.

Ton de Mol, fractievoorzitter van de VSP: ‘De Verenigde Senioren Partij en Groep Verdam verzoekt het college van Nieuwegein m.b.t het voorstel aan de gemeenteraad van Nieuwegein voor de extra raadsvergadering van 29 mei aan staande een uitgesproken en ondubbelzinnige reactie aan het college van Utrecht op te nemen door ”nee” te zeggen tegen het voornemen welke de gemeente Utrecht heeft geuit in zijn conceptvoorstel Rijnenburg/ Reijerscop om in 2021 te starten met de uitvoering en plaatsing van windturbines in de polder Rijnenburg en Reijerscop en te kiezen voor woningbouw en alternatieven voor duurzame energie.’

Na een druk bezochte commissievergadering op donderdag 9 mei jl. in de raadszaal van Nieuwegein over de Utrechtse plannen om windturbines langs Nieuwegein te plaatsen, voelt nu ook de Nieuwegeinse VVD zich gesterkt in het feit dat dat er in en rondom Nieuwegein GEEN ruimte is voor windturbines. De leefbaarheid van de wijken mag niet aangetast worden en overlast moet voorkomen worden.

“De inwoners van Nieuwegein zijn uiterst bezorgd over de nadelen van de windturbines voor mens en leefomgeving, nu de gemeente Utrecht deze zo dicht bij onze gemeente heeft gepland”, aldus VVD raadslid Kelly Vizee. “Bij de huidige situering van het windmolens komt de overlast vooral terecht in de randgemeenten, terwijl juist daar het meeste tegenstanders wonen doordat de polder Rijnenburg in het buitengebied van Utrecht is gesitueerd”.

De Nieuwegeinse VVD vindt dat het college van B&W in Utrecht ook onvoldoende rekening houdt met de ziekmakende gevolgen van windmolens. Volgens het voorzorgprincipe zouden zij juist op dit soort plaatsen – dicht bij woonwijken – duurzaamheidsplannen zonder windmolens moeten ontwikkelen. De overheid dient immers altijd beschermende maatregelen te nemen tegen mogelijk schadelijke effecten van een situatie, ook als die effecten nog niet onomstotelijk zijn bewezen. “Wij roepen daarom de Utrechtse gemeenteraad met klem op niét te kiezen voor een duurzaamheidsvariant met windturbines. Daarnaast zetten de plannen het gebied de komende 20 jaar op slot voor woningbouw, waar volgens de NVM en minister Ollongren tot 2040 maar liefst 1 miljoen extra van nodig zijn”.

One thought on “Na de VSP roept ook de VVD in Nieuwegein Utrecht op tégen windmolens in Rijnenburg en Reijerscop te stemmen

  1. Linda

    Het lijkt erop alsof er wat mensen wakker aan het worden zijn…..

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk