Na actie komt de gemeente met voorstel bij voetpad langs Buurtplein De Boog

Het voetpad van de Galecopperdijk naar het winkelcentrum in Galecop wordt veelvuldig misbruikt door (bezorg)scooters en fietsers. Galecopper Simon Bol was het zat en ondernam actie, daar waar de gemeente Nieuwegein het liet afweten. Tot voor kort!

Arend Bloemink: ‘Begin augustus dit jaar maakte Galecopper Simon Bol deze foto van Doro, Alie, Nel en Mien, achter de door Simon aangebrachte hindernis voor fietsers en (bestel)bromfietsers naast Buurthuis De Galecopperboog. Op die plek gaan veel, minder goed ter been zijnde ouderen, van en naar het Buurthuis of het winkelcentrum. Dagelijks. Meermalen. Bang om van hun sokken te worden gereden. De dames (en ook Klazien, die iets achteraf staat) zijn héél blij met Simon’s actie!

Bewoners hebben de gemeente gevraagd om het voetpad langs buurtplein Galecopperboog aan te passen, zodat het veiliger wordt voor mensen die slecht ter been zijn. De gemeente Nieuwegein komt nu met een voorstel.

Voorstel voor nieuwe situatie
De gemeente stelt voor om één van de plantvakken tussen de parkeerplaatsen uit te breiden tot deels over het voetpad en een extra plantvak aan te brengen aan de kant van het buurtplein (groene bolletjes). Zodat het visueel lijkt alsof er een barrière is voor fietsers en scooters. Maar er voldoende ruimte blijft voor mensen met een rollator of scootmobiel.

Uw mening, vragen of opmerkingen?
Fransje van Beek, wijkcoördinator Galecop: ‘Tot nu toe hebben wij contact gehad met een aantal buurtbewoners. Voordat wij deze schets dit najaar verder uitwerken en uitvoeren, informeren wij de buurt over dit plan. Wij horen graag wat u van dit voorstel vindt en/of u vragen heeft.’

U kunt dit voor 18 oktober laten weten per mail of telefoon aan Fransje van Beek, wijkcoördinator Galecop. Haar e-mailadres is: F.vanbeek@nieuwegein.nl. Ook is zij telefonisch te bereiken op telefoonnummer: 06-25719887.

Goed gedaan Simon! Goed gedaan? Nou Simon laat inmiddels in een reactie weten: ‘Fransje van Beek, de wijkcoördinator in Galecop, realiseert zich niet dat de meeste 80-plussers niet over e-mail beschikken (Redactie: Fransje kan ook gebeld worden: 06-25719887). Straks weer het argument dat er niemand reageert. Bovendien zijn de signalen toch al lang en breed bekend? Het moet een mededeling zijn en niet een vraag ……….. straks maakt er 1 malloot weer bezwaar met een non-argument en is het weer van de baan. Wat de mensen er van vinden staat op de geluidsopnamen en de vele foto’s die ik met de gemeente heb gedeeld. Dit vertraagt de boel onnodig.’

‘Op dinsdag 11 augustus jl. heb ik het lint gespannen. De gemeente is er pas achter gekomen toen De Digitale Stad Nieuwegein er aandacht aan besteedde. Dat was op 21 augustus jl. De afzetting heeft er ruim 7 weken gestaan én bewezen dat het werkt!’

‘Het moet ook niet enkel visueel een barrière zijn maar ook effectief een barrière. Ik had die brief wel even anders opgesteld. Zo van: ‘We hebben van diverse bewoners uit de buurt begrepen dat het voetpad gevaar oplevert, met name voor ouderen in de wijk. Dit is wat we nu gaan doen om het veiliger te maken. Punt!’’

‘Men stelt dat de bewoners de situatie als onveilig ervaren? Nee, de situatie IS feitelijk onveilig als je steeds bijna voor je flikker gereden wordt. Dat zijn feiten en geen subjectieve ervaringen… Redactioneel hadden ze beter jullie (De Digitale Stad Nieuwegein) kunnen vragen om iets op te stellen’, aldus Simon Bol in een reactie op bovenstaand artikel.

De voorgestelde aanpassing

One thought on “Na actie komt de gemeente met voorstel bij voetpad langs Buurtplein De Boog

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk