Katern

N408 afgesloten in weekend van 6 tot en met 9 december

Van vrijdagochtend 6 december tot en met maandagochtend 9 december werkt aannemer KWS aan de huidige kruising N408-Ravenswade/Ravensewetering. In deze periode wordt de kruising volledig aangepast naar de nieuwe situatie, met nieuw asfalt en nieuwe verkeerslichten. Hierna is Ravenswade weer bereikbaar vanaf de N408.

Op vrijdagochtend 6 december vanaf 05.00 uur starten de werkzaamheden. De aansluiting met bedrijventerrein Laagraven via de Ravensewetering is dan vanaf de N408 afgesloten voor het autoverkeer. Het verkeer wordt omgeleid via de N409 en de Koppeldijk. De N408 tussen Nieuwegein en Utrecht is open voor het doorgaande verkeer.

Van vrijdagavond 6 december 20.00 uur tot en met maandagochtend 9 december 06.00 uur is de N408 in beide richtingen geheel afgesloten tussen de N409 en de Rijksweg A12. Doorgaand verkeer vanuit Nieuwegein naar Utrecht en vice versa wordt omgeleid via de A27. De bedrijventerreinen Laagraven en De Liesbosch blijven bereikbaar via de N408 vanuit Nieuwegein of via de N409. Voor de overige richtingen is er een omleiding via de A12 / A27. De omleidingen worden met gele borden aangegeven.

Reserve-weekenden komen te vervallen
In verband met de drukke weekenden op de Liesbosch, Ravenswade en Laagraven net vóór de kerst, is besloten om de werkzaamheden enkel en alleen uit te voeren in het weekend van 6-9 december. In de voorbereiding had de aannemer extra reserveweekenden (13 t/m 16 en 20 t/m 22 december) ingepland. Deze reserveweekenden komen te vervallen. De aannemer treft bij slecht weer maatregelen om de weg maandag 9 december veilig open te kunnen stellen. Als er nog restwerkzaamheden zijn, zullen die in 2020 worden uitgevoerd.

Meer weten?
Voor meer informatie kunt u terecht op www.nieuwe-infra-liesbosch.nl of langskomen op het projectkantoor aan de Ravenswade 2 in Nieuwegein (2de verdieping). Ook kunt u voor vragen contact opnemen met Marcel Plug van KWS Infra. Hij is per e-mail bereikbaar op mplug@kws.nl.

Aanpassing infrastructuur
Het bedrijventerrein De Liesbosch, gelegen tussen het Merwedekanaal, de provinciale weg N408 en de rijksweg A12, krijgt vanaf de N408 twee nieuwe toegangswegen en de bestaande toegangsweg (Ravenswade) wordt aangepast. Hierdoor verbetert de doorstroming van het verkeer en worden bestaande knelpunten opgelost.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk