Miljoenen zijn nodig voor het vernieuwen van wegen

Al in 2001 liet de gemeente door een onafhankelijk bureau de wegen onderzoeken op hun staat, dit onderzoek is onlangs afgerond. De uitkomst is schrikbarend want zo blijkt dat de helft van de wegen in Nieuwegein vernieuwd zouden moeten worden. Wegen als de Sluyterslaan, Middenweide, Batauweg en Noordstedeweg zijn zo slecht geworden dat Nieuwegein miljoenen moet uitgeven om de schade te herstellen. Naar schatting kost het de gemeente bijna jaarlijks 3,5 miljoen euro om de funderingen en de asfaltlagen te vervangen van deze wegen.

De verbouwing van het stadscentrum, welke de komende tien jaar het straatbeeld zal worden, zal leiden tot meer belasting van de wegen vanwege de omleidingen die hierdoor veroorzaakt worden. De gemeente, die bekend staat door het reserveren van gelden voor diverse projecten, heeft jammergenoeg hier een steekje laten vallen want zo heeft zij bij het ontstaan van de groeikern geen geld gereserveerd voor de reparatie van de wegen. Hoe het college van B & W de reparatie van de wegen gaat bekostigen is nog niet bekend.

Een aantal andere wegen, zoals de Diepenbrocklaan of de Graaf Florisweg, kunnen nog vier tot zeven jaar mee. Nieuwere straten, zoals de Taludweg, gaan nog vijftig jaar mee en hebben alleen gewoon onderhoud nodig.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren