Kwalificatiewedstrijden voor schoonspringers Zwemvereniging Aquarijn

Afgelopen zaterdag 18 en zondag 19 mei werden in Amsterdam de kwalificatiewedstrijden schoonspringen voor de Nederlandse Kampioenschappen gehouden. Zwemvereniging Aquarijn uit Nieuwegein nam deel met 10 springers en had 20 starts. Bij deze wedstrijden moet je de top 6 behalen om de finale te mogen springen.

In de C-groep (12/13-jarigen) maakte Lorine van Leeuwen haar debuut op de 1 meter plank. Met een 6de plaats wist Lorine zich te plaatsen voor het Nederlands Kampioenschap dart 8 en 8 juni aanstaande wordt gehouden ion Amersfoort. Bij de jongens was er op de 1 meter en op de 3 meter plank een eerste plaats voor Matthew Hibbert. Op de 3 meter plank sprong hij een nieuw PR. Daan Willemen behaalde een derde plaats op zowel de 1 meter en de 3 meter plank.

In de B-groep (14/15-jarigen) wist Nika Rakke zich met een vijfde plaats op de 1 meter verzekerd van een finale op het NK. Iris de Heer werd verrassend eerste op de 1 meter en derde op de 3 meter plank.

In de A-groep (16/17/18-jarigen) was er voor Oona Abbema, ondanks een val bij het inspringen, waarbij ze schaafwonden aan haar voet opliep, een eerste plaats op de 1 meter en een tweede plaats op de 3 meter plank.

Manuel Oztopcu behaalde de eerste plaats op de 1 meter en op de 3 meter. Over drie weken zal zich Bram Meulendijks toevoegen aan deze groep. Bram is lid van het Nationale Jeugdteam en koos er nu voor om niet deel te nemen. Hij gaat wel de finale springen. Dat betekent dat Manuel zeer grote concurrentie krijgt.

In de Open Klasse maar liefst drie springers bij de mannen op de 1 meter plank. De pas 13-jarige Matthew wist zevende te worden en staat dus eerste reserve voor de finale. Owen Johnston werd zesde en Manuel werd vierde. Zij hebben zich dus geplaatst. Dat lukte Manuel ook op de 3 meter met een vierde plaats. Ook Manuel is een jeugdspringer. Hij voldoet hij aan de kwalificatie-eisen voor deelname en hij heeft dus twee finales behaald bij de mannen.
Bij de vrouwen sprong Oona Abbema zich onbevangen naar een tweede plaats en wist Raziye Rouhbags derde te worden. Over drie weken zal naar alle waarschijnlijkheid Daphne Wils zich bij deze groep voegen.

Bij het synchroonspringen in de Open Klasse was er een vierde plaats voor Oona Abbema en haar partner Tanja van Hassel. Matthew en Manuel plaatsten zich als eerste.

Aquarijn is over 3 weken goed vertegenwoordigd bij het NK (jeugd) Schoonspringen. Daar worden de individuele wedstrijden gesprongen en wordt er gesprongen om de Braamzeel-beker voor de beste club van Nederland. Het belooft een spannend weekend te worden.

De ploeg zoals die gaat deelnemen aan het NHG (Jeugd) Schoonspringen in Amersfoort