Korfballers uit Nieuwegein promoveren naar derde klasse

De korfballers uit Nieuwegein zijn afgelopen zaterdag kampioen geworden in Amerongen. Koveni won de beslissende wedstrijd tegen het sterke Hemur Enge met maar liefst 15-20. De korfballers uit Amerongen promoveerde afgelopen seizoen nog naar de vierde klasse en maakte nu kans om door te stoten naar de derde klasse! Maar die eer is nu aan de korfballers uit Nieuwegein.

De spelers van Koveni waren niet alleen. De negende man/vrouw zat op de tribune. Er waren meer supporters voor Koveni meegereisd dan in de zaal zaten voor Hemur Enge. ‘Mooi om te zien’ aldus de trainer.

Koveni begon vol vertrouwen. Opende de score en leek zelfverzekerd. Kwam op 0-1 maar Hemur Enge haakte aan met een spannende beginfase als resultaat. Pas 10 minuten voor rust wist Koveni uit te bouwen. Ruststand 5-9.

Beide ploegen kwamen prima uit de startblokken tijdens de tweede helft. Koveni was gebrand om de voorsprong uit te bouwen, maar helaas zorgde wat fouten ervoor dat Hemur Enge kon blijven aanhaken. Verschil van 3 en 4 goals wisselden elkaar af, maar Koveni liet het niet verder komen. Koveni bleek over alle schijven scoren en domineerde. Eindstand 15-20.