Koken met PEN: ‘Italiaanse stamppot’

De winter komt er aan, dus weer tijd voor een heerlijke stamppot. En niet zomaar een stamppot recept maar een Italiaanse stamppot met onder andere zongedroogde tomaatjes uit olie. Eric, onze kookgek: ‘Super lekker en zeker het proberen waard!’

Italiaanse stamppot
Voor 2 personen, twee dagen ervan eten nodig:

1 kilo aardappelen
1 grote broccoli
2 uien
4 knoflook tenen
Peper
Zout
1 rode paprika
75 gram rucola
150 gram zongedroogde tomaatjes on olie
200 gram ontbijtspek
Handvol bladselderij
1 eetlepel gedroogde Italiaanse kruiden
1 gedroogde chili peper
Beetje melk en klontje boter

De ontbijtspek bakken enkele weinig boter
De zon tomaatjes en selderij fijnhakken
De aardappelen, paprika, uien, knoflook, chili peper en broccoli (met stronk, deze heeft veel smaak) koken en stampen tot een puree
Op smaak brengen met peper en zout, dan de rucola, kruiden, ontbijtspek en zontomaat erdoor spatelen, gebruik ook het bakvet van de spek
Eventueel wat melk toevoegen voor smeuïge massa indien nodig

Eet smakelijk!

italiaansestampot

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk