Kerk blijft blunderen met verwijderen asbest

De Nieuw Apostolische Kerk is woensdag 20 april j.l. weer de fout in gegaan met het verwijderen van de asbest rondom kerkelijk centrum De Bron. Onlangs is het saneringsplan goedgekeurd om de asbest resten te verwijderen die rondom het gebouw terecht zijn gekomen nadat de kerk bewust illegaal de asbest leien door vrijwilligers had laten verwijderen van de gevel van het gebouw aan de Buizerdlaan.

Woensdag heeft de inspectie Sociale Zaken en Werkgelegenheid ingegrepen omdat niet werd gewerkt volgens de gemaakte afspraken conform het ingediende saneringsplan. De inspectie heeft een ander bedrijf ingeschakeld om de klus te klaren. De kerk blijft dus blunderen en lapt alle wetgevingen en beloftes aan de laars.

De kerk had moeten weten dat de onlangs verwijderde leien van asbest waren want, zo had onze redactie al eerder laten weten, dit stond vermeld in de koopacte. Begin dit jaar kocht de Nieuw Apostolische Kerk De Bron van de Protestantse Kerk Nieuwegein-noord. Ruim 20 vrijwilligers hebben de kerk opgeknapt maar na een week moest deze alweer gesloten worden.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk