KCN exposeert: ‘Vergezichten dichtbij’

Het Kunstenaarscentrum Nieuwegein (KCN) opent het expositieseizoen dit najaar met de expositie ‘Vergezichten dichtbij.’ Dit is een expositie van Corrie van Mourik en Monique Murray. De opening van de expositie vindt plaats op vrijdag 21 september aanstaande in het KCN-galeriegebouw aan de Kerkstraat 38 in Jutphaas en is te bezichtigen tot en met zondag 30 september. De galerie is geopend op zaterdag en zondag van 14.00 uur tot 17.00 uur. De toegang is gratis.

In de expositie ‘Vergezichten dichtbij’ staat de ontmoeting tussen Oost en West centraal. Corrie van Mourik heeft haar inspiratie voor haar kunstwerken gehaald uit de beelden die zij heeft gezien tijdens haar reis in China. Haar kunstwerken bestaan uit typerende portretten van gezichten en beelden uit het Oosten. Van Mourik heeft de gezichten van ver dichtbij gebracht. De beelden stralen de magische verwondering en oostelijke verstilling uit, die zo herkenbaar is voor de oosterse levenswijze.

Verstilling, verwondering en magische beelden is ook te aanschouwen in de kunstwerken van Monique Murray. Dit keer heeft Murray haar inspiratie gehaald uit de zeegezichten in Nederland, Frankrijk en Aruba, waarbij het spel van de natuur centraal staat. De Inspiratie voor deze vergezichten heeft Murray ook uit haar vakanties gehaald. Murray brengt haar vergezichten ook dichtbij. En zo ontstaat een bijzondere ontmoeting tussen de verschillende stijlen van Van Mourik en Murray.

Monique Murray

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren


Call Now ButtonHeeft u nieuws? Bel ons!