Kabeljauw met bacon in een jasje

Nodig voor 2 personen:

2 flinke kabeljauw filets
1 limoen
verse dille, oregano, basilicum, peterselie, fijngehakt
1 ei
8 plakken bacon
zwarte peper
olijfolie
150 gram ciabatta

De oven voorverwarmen op 200 graden, de bacon in een ovenschaal leggen en 7 minuten bakken.
Uit de oven halen en apart zetten.

Ondertussen de ciabatta in plakken snijden en even knapperig grillen.

In een keukenmachine de ciabatta tot grove paneer malen, daarbij het sap van 1 limoen, de verse kruiden en het peper en zout.

De kabeljauw filets licht peperen en zuinig zouten (bacon is ook zout)

De bacon uit de oven halen, en daarop de kabeljauw leggen, deze insmeren met een geklutst ei en daar bovenop de gekruide paneer scheppen en goed aandrukken.
eet smakelijk!

Wij hadden er gegrilde groenten, courgette, tomaat, groene asperges en broccoli bij met een verse tomatensaus: Alle ingredienten ruim en naar smaak gebruiken, saus is prima in te vriezen.

Tomaatjes snijden (pruim tomaten zijn het beste),gele en rode paprika in stukjes snijden, 3 teentjes knoflook pletten ), sjalotjes snijden, al deze ingredienten naar keuze/smaak gebruiken.

Rode basilicum plukken, Verse Italiaanse kruiden als salie, rozemarijn, thijm en oregano fijnhakken.

Mooie olijfolie in pan, niet te heet laten worden, en daarin de knoflook en sjalotten zacht stoven zonder dat ze kleuren, een scheut rode wijn erbij.

Beetje indikken (minuut of 5) de paprika, tomaatjes en kruiden erbij, peper en zeezout naar smaak en smoren, 10 minuten. als laatste nog balsamico azijn meekoken.

Alles in de blender pureren tot een gladde saus.

reacties: kookgekker@gmail.com

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk