IVN organiseert Natuurgidsencursussen

IVN is een landelijke vereniging voor natuur- en milieueducatie, bij de meeste mensen bekend van natuurwandelingen. Deze wandelingen worden begeleid door vrijwilligers die bij IVN zijn opgeleid tot natuurgids. De IVN-afdelingen van Vecht en Plassengebied en die van Nieuwegein, IJsselstein e.o. kunnen weer nieuwe gidsen gebruiken en starten in het voorjaar van 2020 samen een natuurgidsencursus.

Gedurende anderhalf jaar worden geïnteresseerde natuurliefhebbers opgeleid tot IVN-gids. In de cursus komt een hoeveelheid kennis en vaardigheden aan bod, waarmee je als gids natuur- en milieu-educatieve activiteiten kan organiseren en begeleiden voor zowel volwassen als jeugd.

De cursus start half januari 2020 en wordt over 32 dinsdagavonden, 1 weekend en 26 excursies (op de zaterdagochtend) verdeeld. De avonden worden afwisselend in Nieuwegein en Tienhoven gegeven. De diploma uitreiking is in juli 2021.

Opgeven of meer informatie kan door een e-mail te sturen naar: ivn.nieuwegein.ijsselstein@gmail.com of door te bellen naar Martin van Genderen: 06 28977859

Er is een informatie avond op 19 november in het MEC in Nieuwegein en op 26 november in Streekmuseum Vredegoed op Heuvellaan 7 in Tienhoven. Beide avonden starten om 20.00 uur.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk