Katern

In vrienden moet je blijven investeren

Een delegatie van raadsleden, een raadscommisielid een wethouder en natuurlijk burgemeester Cor de Vos als reisleider gaan in het najaar op reis naar Polen. Het bezoek aan Pulawy waarmee Nieuwegein een samenwerkingsverband heeft, net zoals met Rundu in Namibië, kost € 12.250. Doel van deze trip is onder meer om te bekijken of het nog wel zinnig is om vrienden te blijven want medio 2010 zal Nieuwegein besluiten of de vriendschapsband zal worden gecontinueerd.

Naast Pulawy heeft Nieuwegein een vriendschapsband met Rundu. Beide vriendschapsbanden bestaan dit jaar 15 jaar. Burgemeester De Vos zal geassisteerd worden door wethouder Lubbinge en een ambtenaar. Verder gaan er zes raadsleden (PvdA, VVD, en CDA) en een raadscommissielid (D66) mee. Van de overige (oppositie)partijen wil niemand mee.

De kosten van de vijfdaagse reis worden betaald door de gemeente. Op het programma staan bezoeken aan scholen, een ziekenhuis, een weeshuis en projecten die betaald zijn door de Europese Gemeenschap. Verder maken de politici kennis met hun Poolse collega’s die hopen dat ze vrienden blijven want daar moet je in blijven investeren.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk