In Nieuwegein tot nu toe 10 inwoners overleden aan Corona

In Nieuwegein zijn tot dusver 10 mensen aan het Coronavirus overleden. 37 stadsgenoten zijn vanwege het virus in het ziekenhuis opgenomen en bij 84 Nieuwgeiners is een besmetting officieel vastgesteld. Dat blijkt uit de meest recente cijfers van het RIVM.

Het werkelijke aantal besmettingen met het Coronavirus ligt hoger dan het aantal dat hier wordt genoemd. Dit komt omdat niet iedereen met mogelijke besmetting wordt getest. In de overlijdenscijfers zijn deze mensen ook niet meegeteld.

Burgemeester Frans Backhuijs in een reactie op de cijfers: ‘Het Coronavirus heeft ook de Nieuwegeinse gemeenschap hard geraakt. Ik leeft enorm mee met de nabestaanden van onze stadsgenoten die aan het Coronavirus zijn overleden. Ik wens hen veel sterkte toe in deze moeilijke tijd. Degenen die ziek zijn, wens ik van harte beterschap en een voorspoedig herstel toe. Achter de cijfers van het RIVM gaat veel menselijk leed schuil, Laten ze daarom ook een oproep aan ons allemaal zijn om ons aan de afgekondigde maatregelen te blijven houden.’

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk