ieders Belang: ‘College Nieuwegein veegt de vloer aan met Corona-regels’

De raadsvergadering in Nieuwegein worden vanwege de Coronacrisis momenteel digitaal gehouden. Deze vergaderingen zijn live te volgen via het internet. Alles volgens de RIVM voorschriften en op gepaste afstand van elkaar. Volgens Stadspartij Ieders Belang klopt dat niet.

Jacqueline Verbeek van ieders Belang: ‘Tijdens de digitale raadsvergadering van 28 mei j.l. bleek dat het College samen met een aantal ambtenaren in een ruimte verkeerde, waarbij de afstand van 1,5 meter niet in acht werd genomen.’ Dit was Verbeek bij twee eerdere bijeenkomsten van de raad al gebleken. Haar partij ieders Belang vraagt zich nu af hoe dit College ooit nog mensen kan vragen zich aan de Coronaregels te houden. ‘De fractie van ieders Belang vraagt zich zeer ernstig af welk moreel gezag dit College nog heeft als het gaat om de implementatie van Coronaregels’ aldus Verbeek van ieders Belang.

Reactie gemeente Nieuwegein
In een reactie laat de gemeente Nieuwegein weten zich niet te herkennen in de door Verbeek gestelde aantijgingen: ‘Tijdens de raadsvergadering die gisterenavond plaatsvond, hebben twee wethouders in dezelfde vergaderzaal gezeten. Het betreft hier een zeer grote ruimte, waarbij de wethouders ruim meer dan 1,5 meter afstand hebben gehouden. De overige wethouders zaten op verschillende plekken op de vierde etage in het Stadshuis, op ruime afstand van elkaar.’

‘De burgemeester zat als voorzitter van de raad in de raadszaal op de derde etage. De ambtenaren die het college ondersteunden, zaten in het bedrijfsrestaurant, op ruime afstand van elkaar en de wethouders. Voor, na en tijdens schorsingen van het raadsdebat is er overleg tussen wethouders geweest. Daarbij hebben zij steeds 1,5 meter afstand van elkaar gehouden.’

De raadsvergadering van 28 mei jl. is overigens geschorst vanwege de vele onderwerpen. Dinsdag 2 juni aanstaande zal de vergadering worden voortgezet, ook deze is dan weer via internet te volgen. Dan wordt verder vergadert vanaf agendapunt 7, het voorstel over de begroting 2021 van Afval Verwijdering Utrecht (AVU). Vier juni staat nog steeds als eventuele uitloopavond gereserveerd.

Onderwerpen die onder andere ter besluitvorming voorliggen zijn:

  • Verordening participatie kinderen van ouders met een laag inkomen
  • Ontwerp Regionale Energiestrategie (RES)
  • Concept integrale ruimtelijke contour (U16) (REP)

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk