‘Hoedjesdag op De Vleugel’

Vandaag was het de derde dinsdag van september. Een belangrijke dag voor de Nederlandse politiek en wordt Prinsjesdag genoemd. Een dag waarin het staatshoofd in de Staten-Generaal in verenigde vergadering bijeen de troonrede uitspreekt. Daarin geeft de regering aan wat het regeringsbeleid zal zijn voor het komende jaar. Prinsjesdag is een dag die met veel rituelen gepaard gaat. Niet alleen voor ‘grote’ mensen een indrukwekkende dag. Ook voor de leerlingen van de Montessorischool De Vleugel was het een bijzondere dag.

Ademloos luisterden leerlingen van groep 5/6 van De Vleugel op het digiboard naar de troonrede van Koning Willem-Alexander. En zoals de traditie vraagt op Prinsjesdag, mét hoedje. Want op De Vleugel was het dinsdag 17 september ook ‘Hoedjesdag.’

De leerlingen kwamen met een zelfgekozen hoofddeksel naar school. Of het nu een pet, zonnehoed of fietshelm was, alles mocht. Waar volgens de leerlingen meer geld naartoe mag: ‘Naar het onderwijs natuurlijk! Want wij zijn de toekomst’ aldus Doreen Rambags, directeur van de Montessorischool aan het Mozartplantsoen in de wijk Zuilenstein.

De leerlingen luister aandachtig naar Koning Willem-Alexander

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk