Gnocchi met pangafilet en gecaramelliseerde witlof

Nodig voor 4 personen:

650 gram Gnocchi
3 rode uien
2 takjes thijm
400 gram mini tomaatjes
2 knoflook teentjes
Bosje basilicum
8 stronken witlof
Margarine of roomboter
1 blikje tomatenstukjes op sap
1 eetlepel bruine suiker/basterdsuiker
4 pangafilets
Plantaardige olie (liefst olijfolie)
Vers gemalen zwarte peper en zeezout naar smaak

De gnocchi koken volgens gebruiksaanwijzing, afgieten, met koud water afspoelen en apart zetten.

De rode uien in niet te kleine stukjes snijden en knoflook grof hakken.

Het bittere deel uit de witlof verwijderen en de witlof doormidden snijden.

In pan met olie de knoflook en ui zacht smoren, maar niet bruin laten worden.
Daarbij de mini tomaatjes en thijm en deze 3 minuten mee laten stoven
Blikje tomatenblokjes erbij en het geheel goed doorwarmen.
Zwarte peper en zeezout naar smaak toevoegen.

Als deze saus klaar is van het vuur halen en even apart zetten.

Ondertussen in een koekenpan met wat margarine of roomboter de witlof op de snijkant goudbruin bakken.

Halverwege de baktijd een lepel bruine suiker erbij en op laag vuur caramelliseren.

In een andere koekepan de pangafilets bakken, wat peper en zout erover en afblussen met een scheutje witte wijn en limoensap.

Terwijl u de vis bakt, de saus op laag vuur opwarmen, en de gnocchi erbij doen.

Serveer op een mooi groot bord, en als finishing touch garneren met bladjes verse basilicum. Eet smakelijk!

Gnocchi di patate zijn een soort ovale balletjes, gemaakt van aardappel en tarwemeel. Het is een typisch Italiaans gerecht. De aardappelen worden gekookt en gepureerd, en daarna met het meel en wat zout gekneed en dan gekookt in kleine balletjes. De gnocchi zijn klaar als ze komen bovendrijven. Ze worden vaak geserveerd met een saus van tomaten of van zachte kaas.

Voor reacties en tips of uw eigen recepten mail: kookgekker@gmail.com

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk