Geynwijs medewerkers nu ambtenaar binnen de gemeente Nieuwegein

Sinds 1 november jl. zijn de ruim 40 medewerkers van de Stichting Geynwijs ondergebracht als unit binnen de gemeentelijke organisatie. De stichting is ook per die datum opgeheven. Met deze transformatie voert de gemeente Nieuwegein weer zelf de regie over de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO).

Bij de oprichting van Stichting Geynwijs in 2015 was afgesproken om voor 1 januari 2018 een evaluatie zou worden uitgevoerd naar het werken met sociale wijkteams binnen een onafhankelijke stichting. De afgelopen maanden heeft de gemeente deze evaluatie naar de dienstverlening op het gebied van jeugd en WMO uitgevoerd. Uit de bevindingen is gebleken dat veel goed gaat, maar dat tegelijkertijd ook nog veel verbeteringen noodzakelijk waren. Begin dit jaar werden al enkele Geynwijspunten gesloten en heeft de gemeenteraad in februari jl. besloten dat Geynwijs rechtstreeks door de gemeente moet worden aangestuurd.

Er ging veel goed maar ook te veel fout. Geynwijs presteerde ver ondermaats en de wachttijden liepen op, mede door de toename van de zorgvragen bij Geynwijs. Door het onderbrengen van Geynwijs als afdeling binnen de gemeente Nieuwegein, lijkt het erop dat deze oplossing de meeste kans biedt, om inwoners van Nieuwegein de optimale zorg te kunnen bieden.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk